2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ALIŞVERİŞ CENNETİ SRİ LANKA

sri-lanka-alisveris-genel
Alışveriş denilince ilk akla gelen tabii ki kadınlar olsa da erkeklerin de tıpkı kadınlar gibi alışveriş yapmayı çok sevdiğini biliyoruz.
Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde pek çoğumuz dolaplarımızı yenilemek için tarzını beğendiğimiz mağazaları ziyaret ederiz.
Ancak bazılarımız yurt içi yerine yurt dışından alışveriş yapmayı tercih edebilir. Avrupa’da alışveriş denilince akla ilk gelen yer elbette ki modanın kalbi İtalya veya ünlü markaların şehri Paris’tir.
Ancak biz size hem erkekleri hem kadınları cezbedecek, tekstil ürünleri konusunda zengin bir ülkeden bahsetmek istiyoruz.
srilanka-hakkinda
Sri Lanka! Doğa güzelliklerin yanı sıra tam bir alışveriş cenneti!
Güzelliği ile yeryüzündeki cennet olarak adlandırılan Sri Lanka eski Seylan olarak bilinmekte ve Hindistan’ın güneyinde yer almaktadır. Yaklaşık 450 yıl Seylan adı ile Birleşik Krallığın denetimi altında kaldıktan sonra Budistlerin de baskısı ile adını değiştirerek Sri Lanka adını almıştır. Yaşadıkları iç savaşlar ekonomisini olumsuz yönde etkilese de geçen yıllar içerisinde toparlamıştır. Ülke halkı 2004 yılında yaşadığı tsunaminin ardından turistlere kucak açarak yaralarını sarmaya çalışıyor.
Tam bir doğa harikası olan bu ülkede müthiş bir görünüme sahip ve boylu boyunca uzanan çay tarlalarının dışında 12. yüzyıldan kalma Budist kalıntılarına da rastlayabilirsiniz. Budizm’in başlangıç yeri olarak kabul edilen ülkede pek çok tapınak bulunmaktadır.
colombo-sri-lanka
Gelelim alışveriş yapılan bölgelere
En kaliteli tekstili bulabileceğiniz Sri Lanka da batik ürünleri seviyorsanız ülkenin Mahawewa bölgesine gitmeniz gereklidir. Batik sanatının en güzel örneklerini bulabileceğiniz yerde giysi dışında yatak örtüleri gibi ev tekstillerini de rahatlıkla bulabilirsiniz. Sri Lanka’nın en popüler mağazaları Colombo bölgesinde yer almaktadır. Şayet el dokuması ve keten kumaşlardan yapılma giysiler arıyorsanız gitmeniz gereken adres Barefoot olmalıdır. Genellikle turistlerin en çok ziyaret ettiği Barefoot marjinal bir yer olmakla beraber ucuz alışverişin adresidir. Bunun dışında kaliteli kumaşlardan yapılan kıyafetler için Colombo da Galle Caddesi üzerinde yer alan Kandgys isimli butiği ziyaret edebilirsiniz.
Ülkenin Pettah bölgesinde yer alan kuyumcu atölyelerinde altın gümüş gibi mücevherleri bulabilirsiniz. Ancak bu alışveriş için biraz pazarlık etmenizde fayda var. Sömürge döneminden kalma eski eserleri, hediyelik eşyaları, yöresel figürlerden oluşan maskeleri ve bibloları yine bu bölgedeki dükkânlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Ünlü Seylan çaylarını alabileceğiniz ülkede alışverişe doyamayacağınızdan ve tekrar Sri Lanka’ya gelmek isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.
Yine bekleriz:)
Alisveris-Sri-Lanka




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder