2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SEYAHATTE SELFİE ÇEKİN

blog3 copy
Seyahate gittiğinizde hem arkadaşlarınızı hayran bırakacak selfie’ler çekememekten, hem de bulunduğunuz şehrin turistik simgelerini fotoğrafa sığdırmaya çalışmaktan yorulduysanız,   seyahatte selfie çekme rehberimize bir göz atın.

TURİSTLİĞİNİZİ KABUL EDİN

Eskiden yurtdışına çıktığımızda Japon turistlerden şikayet eder, sürekli fotoğraf çekmelerinden rahatsız olurduk. Zaman ne çabuk değişiyor değil mi? Şimdi Japonlara uyduk, elimizde akıllı telefonumuz her köşede selfie çekmek için yanıp tutuşuyoruz. Seyahat etmenin ilk kuralı, gittiğiniz yerde lokal değil turist olduğunuzu kabullenmektir. Çoğu zaman o şehirde yaşıyormuş gibi hissedip davranmaya çalışmak yerine, seyahatin asıl keyfini kaçırıyoruz. Böylece de gözlerimizi açıp detayları yakalamak yerine, şehrin sıradanlığını görüyoruz. Ama turist gözünüzü açar, her köşede fotoğraflanacak bir şeyler arayışında olursanız kendinize selfie’leriniz için harika arka planlar bulabilirsiniz.
selfie

HER ÇEŞİT SELFİE’YE AÇIK OLUN!

Selfie çekmenin en yaygın yolu, kolları öne doğru olabildiğince uzatıp, yüzümüzün doğru açısını yakalamaya çalışmaktır. Son zamanlarda yaygınlaşan selfie çubukları bu çabaları tarihe gömse de, gittiğiniz müzelerde ve mekanlarda selfie çubuğu kullanmanın yasak olup olmadığını öğrenmeye bakın. Örneğin;New York’daki müzeler geçtiğimiz günlerde resmi olarak selfie çubuğu kullanımını yasakladı. Elinizde garip bir cihazla, Instagram’lık fotoğraflar çekmeye çalışırken, o rahatsız olduğunuz Japon turistlere dönüşmemek sizin elinizde.
selfie_1

GRUP SELFİE’LERİ ÇEKİN

Arkadaşlarınız veya ailenizle seyahat ediyorsanız, fotoğraf makinesini veya telefonu yoldan geçen bir yabancıya uzatıp, fotoğrafınızı çekmenizi istemek yerine kalabalık bir selfie çekerek daha eğlenceli kareler yakalayabilirsiniz. Üstelik grup selfie’sini yoldan geçen yerel halkla birlikte veya o sevimli yemek pazarında sizinle yakından ilgilenen satıcı teyzelerle de gerçekleştirebilirsiniz. Unutulmaz bir anı değil mi?
selfie_2

SEYAHATİN GÖRSEL YÜZÜ

Gezip dolaşırken, fotoğraf çekmek için telefonunuzu cebinizden çıkarmak için tek sebebiniz, eve döndüğünüzde açıp bakabileceğiniz ve güzel anlarınızı hatırlayabileceğiniz kareler çekmektir. Yine de fotoğraf çekerken kendinizi selfie’lere pek kaptırmayıp, gezdiğiniz yerlerin görsel güzelliklerini içinize çekmeyi unutmamalısınız. Bunu yapmanın yolu da, dolaştığınız sokakları aceleyle veya sadece fotoğrafını çekecek bir kare arayarak değil; hafızanıza kazıyarak, ruhunu anlayarak dolaşmanız. Böyle yaptığınızda karşınıza deklanşöre basmanıza değecek çok daha fazla detay çıkacağından emin olabilirsiniz.
selfie_3

KENARA ÇEKİLİN

Seyahat selfie’lerinin asıl amacı sizin o şehre gittiğinizi göstermektir. O sebeple selfie çekerken kendi yüzünüzü kadrajın ortasına değil, yan taraflarına yerleştirirseniz, arkanızdaki sanat eseri veya doğa harikasını da kareye dahil edebilirsiniz.

KENDİN YAP TRİPOD!

Fotoğraf makinenizi veya telefonunuzu entegre edecek bir tripodunuz mevcut değil mi? Her şey insanlar için, her şey bir tripod! Bir bank arkalığı, yüksek bir kayanın tepesi veya güvenli bir merdiven korkuluğu… Her şey cihazınızı sabit tutan bir zemin görevi görebilir.selfie_4






Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85                       
   Faks : 0 224 225 43 53                         
   e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder