2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İyi ki Yapmışım Diyebileceğiniz 10 Şey

İyi ki Yapmışım Diyebileceğiniz 10 Şey
Tatil deyince akıllara deniz-kum-güneş üçlüsünün gelmesi, sadece ülkemizde değil tüm dünyada kaçınılmaz bir durum. Evet, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamak ve dünyaca ünlü plajlara ev sahipliği yapmak da bu düşünceye neden olmuyor değil. Ancak şunu bilmelisiniz ki, dünyaya açılmadan önce ülkemizde de yapmanız gereken pek çok şey bulunuyor. Durun durun, aklınıza hemen öyle çılgın aktiviteler, ekstrem sporlar gelmesin. Aşağıdaki liste gerçekten de ‘iyi ki yapmışım' diyebileceğiniz şeylerden oluşuyor. Bulduğunuz ilk fırsatta en az birini gerçekleştirebilmeniz dileğiyle…

1 – Phaselis Koyu'nda Yüzmek

Phaselis koyuİlla ki deniz-kum-güneş üçlüsünü yaşayacağım diyorsanız, bunu Phaselis Koyu'nda deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz. Antalya'nın Kemer ilçesinde, Tekirova mevkiinde bulunan Phalesis Koyu, Akdeniz'in olağanüstü güzelliklerini ve tarihi dokusunu sihirli bir şekilde bütünleştiriyor. Türkiye'de yaşayan herkes, hayatında en az bir kere Phaselis Koyu'nda yüzmeli.

2 – Uğur Böcekleriyle Dans

ugur böcekleri festivali‘Nasıl yani?' dediğinizi duyar gibi oluyoruz. Uğur böcekleriyle dans derken, aslında her yıl Mayıs – Haziran ayında düzenlenen Uludaz Uğurböcekleri Festivali'nden bahsediyoruz. Şöyle ki, Kahramanmaraş'ta bulanan Uludaz Dağı zirvesinde kış uykusuna yatan uğur böcekleri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikle uykularından uyanıyorlar ve muhteşem bir doğa olayının gerçekleşmesine sebebiyet veriyorlar. Bizlere de bu görsel cümbüşü yaşamak kalıyor, hepsi bu.

3 – Babadağ'da Yamaç Paraşütü

fethiye yamaç parasutuİşte her Türk gencinin mutlaka yaşaması gereken bir başka şey. Genç dediysek alınmayın efendim, 7'den 70'e herkes, Fethiye'de bulunan ve dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'ın zirvesinden gökyüzüne süzülüyor. Yani burada as olan cesaret. Tahmin ettiğiniz gibi, yere ayak bastığınızda söyleyeceğiniz tek şey şu; ‘iyi ki yapmışım'.

4 – Batık Şehir Kekova'da Sea Kayaking

Kekova sea kayakingAkdeniz'in durgun sularında, küçük bir kanonun üzerinde kürek çekerek batık bir şehri keşfetmek… İşte biz buna Kekova'da sea kayaking yapmak diyoruz. Sadece batık şehir keşfi değil, karadan ulaşımı olmayan bakir koyları da keşfedilme şansınız yüksek. Antalya'nın Kale ilçesinde bulunan Kekova, ‘iyi ki yapmışım' diyebileceğiniz daha pek çok heyecan verici rota barındırıyor içerisinde. Küçük bir uyarı; Kekova'da sea kayaking yapmadan önce ya sıkı bir eğitim almalı ya da düzenlenen turlara katılmalısınız.

5 – Nemrut Dağı'ndan Güneşi Selamlamak

nemrut daği gundogumuAdıyaman'ın birinci, dünyanın ise sekizinci harikası olan Nemrut Dağı, ülkemizde gündoğumunun ve günbatımının en güzel izlenildiği yerlerden biri. Günbatımı manzarası gerçekten şahane, ancak gündoğumu burada apayrı bir görsellikte. Güne Nemrut Dağı'nda başlamak, güneşi buradan selamlamak, herkesin ömründe mutlaka yapması gereken şeylerden biri.

6 – Gaziantep'te Lezzet Turu

Gaziantep mutfagiTürkiye'de yaşayıp da Gaziantep'te yemek yememek ömrümüzün en büyük kayıplarından biri olurdu hiç şüphesiz. Türk mutfağının her yöresi ayrı bir lezzette ancak Gaziantep'i bu anlamda farklı değerlendirmek gerekir diye düşünüyoruz. O kebapları, o baklavaları, o içi fıstık dolu içli köfteleri yerinde yemeden yaşıyorum denemez. Yazarken bile ağzımız sulandı.

7 – Halfeti'de Tekne Turu

halfeti tekne turuŞanlıurfa'nın en etkileyici yörelerinden biri olan Halfeti, ülkemizde hüznün ve kederin başkenti adeta. Neredeyse her şeyini Fırat Nehri'nin acımasız suları altına gömen Halfeti, buna rağmen ihtişamlı güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Bu görkemli bölgede tekne turu yapmak ise hayatınız boyunca asla unutamayacağınız deneyimlerden biri olacak inanın.

8 – Kömür Limanı'nda Kamp

komur limani kamp alaniBizim için ülkemizin her yeri çok güzel ama Kuzey Ege'nin güzelliği bambaşka. Özellikle çivi gibi soğuk bir suda yüzmeyi sevenler için Saros Körfezi eşi benzeri olmayan bir yer. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Saros mevkiinin en güzel koylarından biri Kömür Limanı. Çadır ve karavan için de en elverişli bölgelerden biri aynı zamanda. Kömür Limanı'nda kamp yaptığınızda, 5 yıldızlı otellerde bile böylesine bir huzurla karşılaşmadığınızı fark edeceksiniz. Mayıs ve Haziran ayları ise bu anlamda en uygun tarihler.

9 – İğneada'da Off-Road

igneada offroadUzaktan bakıldığında erkek işi gibi görünüyor ancak herkesin katılması gereken bir macera off-road. Özellikle bu maceraya İğneada'da atılmak, hayatınız boyunca verdiğiniz kararların en doğrusu olacak diyebiliriz. Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bulunan İğneada'da, kocaman bir cipin içerisinde çamurlara saplanmak, orman yollarını arşınlamak, gün sonunda ateşin başına toplanıp dostlarla sohbet etmek, sizin için unutulmaz bir macera olacak.

10 – Sarıkamış'ta Kayak

sarikamis kayak merkezi‘Ülkemizde bir sürü kayak merkezi varken neden Sarıkamış' diye içinizden geçiriyor olabilirsiniz. Çünkü Sarıkamış, yalnızca Alp Dağları'nda görülebilen kristal karın yağdığı dünyadaki ikinci bölge de ondan.Kars'a yaklaşık 50 km mesafede bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, yeni yeni ilgi görmeye başlamışken, siz de bu maceradan nasibinizi alın deriz.

Bonus: Doğu Ekspresi Yolculuğu

doğu ekspresiFilmlerde ve belgesellerde hep karşımıza çıkar, kalabalık bir aile, toplamış tasını tarağını, binmiş bir trene, köyden şehre göç ediyor. İşte o tren Doğu Ekspresi'nden başkası değil. Ankara'dan 24 saat süren bir yolculukla Kars'a kadar ulaşabiliyorsunuz. Hatta bir önceki maddeyi göz önünde bulundurduğumuzda, bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz. Uzaktan hep çekici gelen, ancak pek az insanın gerçekleştirdiği maceralardan biri Doğu Ekspresi yolculuğu. Peki, siz neden bu maceranın bir parçası olmayasınız?





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                       
 Faks : 0 224 225 43 53                         
 e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder