2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

EDEBİYATTAN İLHAM ALAN LEZZET DURAKLARI



edebiyat-lezzet-duraklari
Kitap okumayı bir hayat tarzı haline getirmiş kişilerin en çok yakındıkları konulardan bir tanesi hem kitap okuyabilecekleri hem de rahatça oturup bir şeyler yiyip içebilecekleri yerlerin sınırlı olmasıdır.
‘’Edebiyat karın doyurmaz, çay içirir’’ derler fakat biz sizler için hem yemek yedikten sonra üzerine tatlı olarak kitap okuyabileceğiniz yerleri bir araya getirdik.
İşte hem karnınızı hem de zihninizi doyurabileceğiniz edebiyatla yoğrulmuş restoran & kafeler.

ALICE HARİKALAR DİYARINDA

Tokyo’da beş farklı noktada hizmet veren restoran zincirinin her biri Levis Caroll’un ünlü eserinden ilhamla tasarlanmış. Kitapta yer alan hikayelere atıfla her bir restoran farklı bir temaya sahip. Görevlilerin kitabın ruhuna uygun kıyafetleriyle servis yaptıkları restoranlar, iskambil kartları formunda duvar süslemeleri, dev kitaplar, kalpli büyük avizeler, Alice’in içerisine girdiği aynalar ve kitapla alakalı daha birçok ayrıntının kurgudan çıkarak gerçeğe dönüştüğü tasarımlarla süslenmiş. ‘’Mutlaka bir yerlere varırsın eğer yeterince yürürsen’’ diyen Cheshire kedisi, ‘’hangi yoldan gittiğin önemli değil önemli olan gittiğin yerde karşılaşacaklarını kabullenmen’’ diyen tavşan ve diğer fantastik öğelerle süslü tematik menülere sahip olan restoran karnını edebiyatla doyurmak isteyen gezginler için tam bir harikalar diyarı.

LES EDITEURS

Paris’in Quartier Latin semtinde yer alan Les Editeurs, hem zihninizi hem de karnınızı fazlasıyla doyurabileceğiniz bir mekan. Sahip olduğu kitaplarla kütüphaneyi andıran kafe & restoranda bulunan kitaplar Paris’te yer alan kitapevleri tarafından bağışlanıyor. Çeşitli edebi etkinlikler ve imza günlerinin düzenlendiği Les Editeurs yazarlarla okurların buluşma noktalarından bir tanesi.

GOGOL RESTORAN

Gogol Restoran St. Petersburg’da tarihi bir binanın alt katında bulunuyor. Ziyaretçileri restoranın girişinde asılı bulunan tüm edebiyatçıların içerisinden çıktıkları Gogol’un paltosu karşılıyor. Menülerini elinize aldığınız zaman Gogol’un yemek hakkında yazmış olduğu yazılarla karşılaşıyorsunuz.
kitap-kafe

CLUB VERNE

Restoran&müzik kulübü olarak hizmet veren Club Verne Budapeşte’de yer alıyor. “80 Günde Devrialem”, “Balonla Beş Hafta”, “Denizler Altında Yirmi Bin Fersah” gibi fantastik bilimkurgu kitapların yazarı olan Jules Verne’nin hayal dünyasından ilhamla bir denizaltı şeklinde dizayn edilmiş.

KAFE KAFKA

Hayır, Kadıköy’deki Kafe Kafka’dan bahsetmiyoruz. Taksim’deki de değil. Birçok şehirde bulunan Kafe Kafka’ların en ünlüsü Barselona’da bulunan Kafe Kafka. Vintage bir görünüme sahip olan bistro tarzındaki bu mekan rahat ve sıcak bir eve benziyor. Sandalyeleri, kumaşları, ışık armatürleri, aksesuarları ve kitaplığıyla karnı acıkmış Kafka hayranları için oldukça davetkar bir yer.

HUGO KAFE

Fransız yazar Victor Hugo’dan esinlenerek tasarlanan Hugo Kafe, edebiyatseverlerin Dubai’deki uğrak yeri. Kafenin girişinde Sefiller kitabının yazarının büstü bulunuyor. Duvarlarını Arapça gazeteler, Paris kafelerinin resimleri ve Sefiller’in tabloları süslüyor. Görsel ve işitsel materyaller çok fazla edebi eğilimli bu modern öğelerle süslenmiş bu şık kafenin ismi yeter.

ONEGIN RESTORAN

New York’ta yer alan Onegin Restoran edebiyat ile yemeği bir araya getiren seyahatseverler için Rus mutfağından eşsiz örnekler sunuyor. Etkileyici bir dekorasyona sahip olan restoran, ismini Rus edebiyatının en büyüklerinden biri olarak kabul edilen şair ve yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin’in roman kahramanlarından biri olan Yevgeni Onegin’den almıştır.

IDIOT RESTORAN

St.Petersburg’da yer alan Idıot Restoran’ın isim babası edebiyatın sadece Rus edebiyatının değil dünya edebiyatının en büyüklerinden biri olan Dostoyevski’dir. Tasarımında Idiot (Budala) kitabının baş karakteri Mişkin’den ilham alınan restoranın içerisinde bir kütüphane bulunuyor.
kitap-okuma-kafe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder