2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dubai Turlarına Katılmak İçin Sebep Çok

Bir zamanlar küçük bir balıkçı kasabasıydı, 1930’lu yıllarda büyük bir ekonomik krizin eşiğine geldi… Kaderini değiştiren olay ise, 1969 yılında bulunan petrol oldu. Birleşik Arap Emirlikleri’nden biri olan Dubai, dünyaya petrol ihraç etmeye başladı ve artık en zengin şehirler arasına girdi. Günümüzde bir balayı tatili, bir alışveriş noktası, çölde safari keyfi, dünyanın en güzel plajlarında, en güzel şezlonglara uzanmak için en ideal tatil noktalarından biri haline geldi. Sözün kısası, artık Dubai’ye gitmek için çok sebebimiz var.
1)Dünyanın en lüks oteli burada…

Evet, dünyanın ilk 7 yıldızlı ve en lüks oteli olan Burj Al Arab, Dubai’nin zenginliğinin bir özeti diyebiliriz. Hele ki o lüks süitlerin birinde kalıyorsanız Dubai’de gerçek bir tatile çıkmışsınız demektir.  Yok, eğer o kadar zengin değilim diyorsanız üzülmeyin. Otele günübirlik turistik geziler düzenleniyor. 
2)Çölde safari…

Tabii ki en doğru adres.:) Çöl ikliminin etkisi olan bir şehir ve sadece çöl safari yapmak isteyen macera severlerin ilgi odağı. Jeeplerle yapılan çöl safari, şehrin en popüler aktivitelerinden biri.
3)Çölde safarinin yanı sıra dünyanın en güzel plajlarında da serinle.

Dubai, sadece çöl safari yapılmak için tercih edilmiyor. Sahip olduğu tertemiz plajlarıyla da hafızalarda kalmayı başarıyor. Dubai’deki halk plajlarına küçük bir miktar para ödeyerek giriliyor belki ama oldukça temiz bir denizde serinlemek ve incecik beyaz kumsallarda güneşlenmek fikri oldukça cezbedici. Dubai’nin en popüler plajları ise Al Mamzar Plajı ve Jumeirah Plajı.
4)Alışveriş denildiğinde en iyi adreslerden biri…
Dubai zengin bir şehir olunca ve modern alışveriş merkezleriyle göz doldurunca pek çok kişi için sadece alışveriş noktası oluyor. Ayrıca dünyanın en ünlü markalarını alışveriş merkezlerinde bulabilirsiniz. Bütçeniz sınırlıysa ünlü mağazaların bulunduğu alışveriş merkezleri yerine hemen hemen her markanın imitasyonunu alabileceğiniz Dragon Mart’a uğrayın derim. İlle de alacağım ürün orijinal olsun diyorsanız, ocak sonundan şubat sonuna kadar devam eden alışveriş festivaline denk getirin Dubai tatilinizi. Festival nedeniyle ürünlerin çoğu normal fiyatının çok aşağısında satılıyor.
5)Yollardaki birbirinden lüks araçlar…

Dubai trafiğinde hemen hemen her araç oldukça lüks. Öyle ki baştan aşağı altın kaplama araçlar bile görebilirsiniz. Ne de olsa şehir zengin, petrol sudan ucuz…
6)Balayı için en doğru yerlerden biri.

Ülkemizde yeni evlenen çiftlerin balayı için ilk tercihlerinden biri Dubai turları oluyor. Tabii bunda; şehrin lüks yaşantısı, alışveriş olanakları, konforlu ve şık otelleri, kusursuz hizmet sunan restoranları, tertemiz plajlarının etkisi büyük…  Hâl böyle olunca Dubai’ye gitmek için sağlam bir sebep daha ortaya çıkıyor.
7)İçine giremesen de o hep bahsedilen Palmiye Adası’nı görmek…
Palmiye Adaları, Dubai’nin en lüks yatırımlarından biri. Toplam 5 bin kişinin ikamet edeceği şekilde hazırlanan adalar topluluğundaki evler hızlı bir şekilde satılmaya başlandı bile. Üstelik dünyaca ünlü isimler tarafından. Yani bir mülkünüz olmadan adaya giriş yapılamıyor. Yine de Palmiye Adaları’nı kıyıdan görmek bile Dubai’ye gitmek için başlı başına bir neden.
8) Belki çok paran yok ama Altın Pazarı’ndan bir şey alamasan da o atmosferi solumak için git.

Belki bütçen yeterli değil, belki Altın Pazarı’na (Gold Souk) gidince ışıl ışıl altınların arasında kendimi kötü hissederim diye düşünebilirsin. Ama durum pek de öyle değil. Dubai’nin zenginliği arasında gerçekleştirdiğin tatilin hakkını ver ve Altın Pazarı’na mutlaka uğra. Hele ki bütçen müsaitse altın takılar arasında kendini kaybetmen olası bir durum. 
9)Dünyanın en yüksek binasına çıkarak Dubai’i tepeden seyret.

Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa, Dubai’nin turistik noktalarından biri. Öyle ki tam tamına 828 metre uzunluğunda ve toplam 160 kata sahip. Yani öyle Eyfel Kulesi’ni falan unutun. Eyfel, Burj Khalifa’nın yanında oldukça küçük kalıyor. Burj Khalifa’ya çıkıp, şehri tepeden seyretmek için Dubai’ye mutlaka gelinmeli. Tabii şunu da bilmekte fayda var ki binaya çıkmanın ücreti oldukça pahalı. Önceden yaptıracağınız rezervasyonla fiyatları biraz daha düşürme şansınız var yine de.
Bonus: Dubai’nin gece hayatı bilindiği gibi sıkıcı değil.


Dubai’da hava karardıktan sonra hareketli barların yolunu tutabilirsiniz. Ülkede içki genel olarak yasak fakat turistler bu konuda serbest bırakılmış durumda. Siz yine de sokak ortasında elinizdeki içkiyle hiç görünmeyin. Cezası büyük. Gece eğlenmek için dilerseniz lüks otellerin gece kulüplerine gidin, dilerseniz Dubai’nin kulüp ve barlarına uğrayın. Küçük bir uyarı; öyle tişört ve terlikle gece eğlenmeye çıkmayın. Ne kadar şık ve temiz olursanız kulüplere o kadar kolay girersiniz.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder