2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BAKLAVAMIZA RAKİP TATLILAR

Bayramların, kutlamaların, toplantıların ve diğer özel günlerin baş tacı olan geleneksel tatlılar… Bu özel tatlılar, tüm toplumca kabul edilmiş, ünü sınırları aşmış ve yapıldığı ülkeyle bütünleşmiş lezzetlerdir. Mesela bu misyonu taşıyan tatlı, bizim için baklavadır. Peki bizim baklavamız varsa, diğer ülkelerin neleri var, bilmek ister misiniz? İşte seyahatlerinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetler.
Risalamande, Danimarka
Dünya mutfağından geleneksel tatlılar-6
Danimarka’da yüzyıllardır bir yılbaşı geleneği olarak yapılan tatlı Risalamande… Pratikte sütlaca benzeyen bu tatlının, yılbaşı gecesi yenildiğinde bütün bir yıl şans getireceğine inanıyor. Sizin böyle inançlarınız yoksa bile davetkar görüntüsüne karşı koyamayacağınız kesin.
Bublanina, Çek Cumhuriyeti
Dünya mutfağından geleneksel tatlılar-1
Bublanina, nam-ı diğer balonlu kek… Her mevsime ve kişisel zevklere göre farklı meyvelerle yapılan kek, eski Çekoslovakya’nın en meşhur geleneksel tatlısı. Kirazlı, üzümlü, çilekli veya şeftalili olarak birçok farklı versiyonu bulunan tatlının ismi ise, pişirildiği zaman meyvelerin etrafında oluşan baloncuklardan geliyor.
Crème Brûlée, Fransa
Dünya mutfağından geleneksel tatlılar-3
İşte Fransa’yla özdeşleşmiş bir tatlı. Crème Brûlée, vanilyalı kreması ve kıtır kıtır şekerleriyle kahvenin yanında en iyi giden tatlılardan. Fransa’nın dört bir tarafında farklı kalite ve lezzetlerde bulabileceğinin bu enfes tatlı, tam bir klasik.
Zimtsterne, Almanya
Dünya mutfağından geleneksel tatlılar-2
Zimtsterne’yi tadınca baharatla şekerin aslında ne kadar da birbiriyle uyumlu olduğunu anlıyoruz. Tamamen Almanya’ya özgü olan bu tatlının en çok yapıldığı zaman ise Noel Bayramı. Bu yüzden Almanya’nın Noel Bayramı tatlısı da denebilir Zimtsterne için. Tarçınlı ve bademli bir tatlı olan bu lezzetin tadı damağınızda kalacak.
Banketstaaf, Hollanda
Dünya mutfağından geleneksel tatlılar-4
Banketstaaf, Hollanda’nın geleneksel bademli tatlısı. Badem ezmesinin etrafının hamur ile sarılmasıyla yapılan tatlının bir diğer adı da “letterbanket”. Tatlının çok çeşitli şekillerde farklı versiyonlarını bulabilirsiniz: çubuk şeklinde, kalın veya harf şeklinde… Hangisi olursa olsun, banketstaaf’ın değişmeyen tek bir özelliği var, o da lezzeti.
Turron, İspanya
Dünya mutfağından geleneksel tatlılar-5
Kıtır gevrek ve yumuşak koz helvası dışında birçok farklı formu bulunan Turron, İspanyolların en çok sevdiği tatlılarından. Turron blando ve turron duro ise en meşhuru. Ballı bademli olarak yapılan bu İspanyol lezzetin, ülkenin her köşesinde çok çeşitli yapılışlarına şahit olacak, hepsinden ayrı keyif alacaksınız.
Tiramisu, İtalya
Dünya mutfağından geleneksel tatlılar-8
Evet, tiramisu bu ülkede yenir. İtalya’dan çıkıp, dünyayı fethetmiş bir tatlı olan tiramisu’yu seviyorsanız, kesinlikle bir de İtalya’da tadına bakmalısınız. Kahve cenneti olan bir yerde, kahveyle yapılan bu tatlının lezzet sınırlarını ne kadar zorlayacağını tahmin etmek oldukça güç. Aynı zamanda “Maffioli” olarak da anılan geleneksel İtalyan tatlısı, ismini 1960’ların sonunda tiramisu’yu ülkeye tanıştıran gurme, yönetmen ve yazar Giuseppe Maffioli’ye borçlu.




 Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                     
 Faks : 0 224 225 43 53                         
 e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder