2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dubrovnik Hırvatistan

Dubrovnik 
Şehirdeki birkaç günü en iyi şekilde değerlendirmek için öneriler.

Sahip olduğu tarihi eserleri ile adını duyurmuş şehir Dubrovnik, Hırvatistan'ın güneyinde yer alan sevimli bir turistik kenttir. Dubrovnik Turu’na katıldığınızda, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış bu şehri bırakmak istemeyeceksiniz.

Dubrovnik

Dubrovnik’te Gezilecek Yerler

Mükemmel atmosferi ile Dubrovnik’te gezilecek yerlerin başında gelen Antik Şehir Surları’nda (Ancient City Walls) Dubrovnik'in eşssiz manzarasını seyredebilirsiniz. İki saatlik bir gezinti ile sayısız fotoğraf çekebilirsiniz. Yanınızda su almanızı ve gezinizi sabahın erken saatlerinde ya da öğleden sonra yapmanızı öneririz.
Dubrovik'e gelip de şehri Cable Car (Teleferik) ile gezmezseniz inanın şehri tam olarak görmüş sayılmazsınız. Cable Car turu ile hem şehri daha yakından tanıyabilir hem de muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
15. Yüzyılın sonlarında inşa edilen ve Gotik Rönesans yapı etkilerini taşıyan Rector Sarayı, müzeye dönüştürülmüş ve içerisindeki tarihi ve sanat eserleri ile ziyaretçilerini bekliyor.
Dubrovnik Old Town'un içinde yer alan  ve 14. Yüzyılda inşa edilen tarihi yapı Francis Manastırı'nın içindeki eski eczaneyi görmeden ise şehri terketmeyin.

Dubrovnik'te Ne Yemeli?

Yahni tadında bir yemek olan Zelene Menestr sebzelerin et ile pişirilmesi ile hazırlanan ünlü bir yemek. Hırvat köftesi denince akla gelen Cevapcici ile yapılan hamburgere ise Pljeskavica deniliyor. Şehrin meşhur tatlısı ise Dubrovacka Rozata.
Akdeniz Mutfağı'nın ağırlıkta olduğu Dubrovnik'te, deniz ürünlerinin yanısıra İtalyan yemekleri ile de karşılasacaksınız. Genel olarak baharatlı ve acılı olmayan yemeklerde taze sebzelerin kullanılmasına özellikle dikkat ediliyor.

Dubrovnik'te Gece Hayatı

Dünya'nın en etkileyici yerlerinden biri olan Dubrovnik'te gece hayatı da bir o kadar renkli. Güneş batmaya başladığında, yerliler ve turistler meşhur Stradun Caddesi'nde gezintiye başlıyor. Dubrovnik'teki barlar genel olarak küçük, samimi ve rahat diyebiliriz.
Barların küçüklüğünden ötürü belli bir zaman sonra cadde üzerinde eğlenmeye ve sohbete devam edenlere garsonların dışarıda da servis etmeye başladığını görebilirsiniz. Culture Club Revelin, Club Lazareti ve Latino Club Fuego uğrayabileceğiniz gece kulüpleri arasında. Küçük bir hatırlatma barlar gece saat 1'de kapanıyor.
Stradun Caddesi'nde kutlanan gelenekseleşmiş yılbaşı partilerinde binlerce insan sokağa doluşup yılbaşını kutluyor. Çan kulesinin altında toplanan kalabalık, yeni yıla büyük bir çoşku ile giriyor.

















Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder