2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Seyahatte Uyulması Gereken Temel Sağlık Kuralları

Yurtdışı gezilerinde seyahat sağlığı açısından alınacak riskler değişkenlik gösterebilir. Yolculuğa çıkan kişinin yaş, cinsiyet, sağlık durumu vs. gibi kriterlerin yanında, yine seyahatin güzergah, amaç, süresine göre riskler farklılık gösterebilir. Sağlık açısından sorunları azaltmak için uygun koruyucu tedbirler almak olası sağlık problemlerini de azaltacaktır.

Seyahatinizde Uymanız Gereken Genel Sağlık Kuralları

#1– Tatile çıkmadan önce gidilecek bölgeye özgü koşulları öğrenmenin ve alınması gereken sağlık tedbirleri hakkında bilgilenmenin sağlıklı bir tatil geçirmek için büyük önem taşıdığını unutmayın.
Aşağıdaki sağlık kontrollerinden geçin:
  • Kalış süresine göre ilaç reçetesi temin ediniz ve doktorunuzdan uygun bir sağlık çantası oluşturma ile ilgili tavsiyeler alın,
  • Diş kontrolünü yaptırın,
  • Gözlük kullanıyorsanız yedek gözlük alın,
  • Bazı özel koşullara bağlı diğer kontroller (ör. Hamilelik, şeker hastalığı).
Seyahat-sagligi-travel#2– İçmek için güvenli olmayan suları mutlaka kaynatın. Musluk suyunun uygun şekilde klorlanmadığı veya hijyen ve sağlık şartlarının kötü olduğu bölgelerde, kaynatılmış su ile hazırlanan çay ve kahve gibi içecekler, kutulanmış veya şişelenmiş, ağzı kapalı ve mümkünse pastörize edilmiş meşrubatı tercih edin.
#3– Musluk suyu, doğal kaynak suyu ve hangi suyla yapıldığını bilmediğiniz buzlu içecekleri içmeyin. Eğer mutlaka içmek zorunda kalacağınızı düşünüyorsanız filtre veya iyot tabletleri kullanın. Suyun bulaşık olabileceği yerlerde, buzun da bulaşık olabileceğini göz önüne alarak, içeceklere koymayın.
#4– İçecek kutusu veya şişelerinin dış kısmındaki su bulaşık olabilir. Bu yüzden ıslak kutu ve şişeleri açmadan önce kurulayınız ve içerken ağza doğrudan temas edecek yüzeyi öncelikle silerek temizleyin.
#5– Ellerinizi sık sık su ve sabunla yıkayın. Suyun bulaşık olabileceği yerlerde, dişlerinizi musluk suyu ile fırçalamayın.
#6– Temizliği şüpheli sularda yüzmek veya bu sularla temas etmek çeşitli hastalıklara yol açabileceğinden temizliğinden emin olmadığınız havuz ve deniz sularında kesinlikle yüzmeyin. Tatlı sularda yüzeceğiniz zaman hijyene daha da dikkat edin. Tuzlu sular çoğu zaman daha güvenlidir.
#7–Tazeliğinden ve kaynadığından emin olmadığınız gıdaları yemeyin. Çiğ veya iyi pişmemiş tüm yiyecekler bulaşık olma riski taşır. Bunları yemekten kaçının.
#8–Özellikle hijyen ve sağlık şartlarının yetersiz olduğu bölgelerde salata, pişmemiş sebze, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri gibi yiyecek ve içeceklerden kaçınınız. Pişirilmiş ve hala sıcak olarak servis edilen yiyecekleri veya kendinizin soymuş olduğu kabuklu meyveleri yemeye özen gösterin
#9–Ambalajlı olarak satılan tüm gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat edin. Yeterince tanımadığınız kişilerle cinsel temastan mutlaka kaçının. Şüpheli durumlarda (meni, vajinal akıntılar ve kan gibi vücut sıvılarıyla teması önlemek için) mutlaka prezervatif kullanın.
#10–Herhangi bir nedenle sağlık kuruluşuna başvurmanız durumunda sizin için kullanılan iğnelerin tek kullanımlık (disposable) ve aletlerin steril olmasına dikkat edin.
#11–Haşerelere karşı gerekli önlemleri alın. Sinek kovucu spreyler kullanmak, gece yatarken cibinlikle yatmak faydalı olacaktır.
#12– Özellikle kedi, köpek, maymun gibi hayvanlarla temastan kaçının ve ısırılmanız ya da yaralanmanız halinde hemen tıbbi otoritelere başvurun.
#13– Mantar ve parazit enfeksiyonlarından korunmak için ayaklarınızı temiz ve kuru tutun.
#14– Aşağıdaki durumlara ilişkin kazalara ilişkin tedbirli olun:
  • Trafik (gitmeden önce kan grubunuzu gösteren bir kart edinin),
  • Hayvanlar (yılanlar ve kuduz köpeklere dikkat edin),
  • Alerjiler (bir sağlık uyarısı bilekliği takın),
  • Güneş (güneş gözlüğü ve güneş losyonu bulundurun)
#15– Kapsamlı bir yurtdışı seyahat sağlık sigortası yaptırın (Schengen ülkeleri için seyahat sağlık sigortası zorunludur.)





Telefon : 0 224 225 43 43


           Gsm : 0 534 835 86 85                    
               Faks : 0 224 225 43 53                        
e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder