2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Yalnız Başına Seyahat Etmenin Bir İnsana Öğrettiği 10 Şey


Yalnız Başına Seyahat Etmenin Bir İnsana Öğrettiği 10 Şey

Seyahat etmenin hele ki tek başına seyahat etmenin bir insana kattığı şeyler saymakla bitmez. Yeni kültürleri tanımak, başka şehirlerin geçmişlerini öğrenmek, bulunduğunuz ülkenin coğrafyasını birebir yaşamak, farklı arkadaşlıklar edinmek ve en önemlisi de ufkunuzu geliştirmek yalnızca bol seyahat ederek elde edilebilecek kazanımlar. Hatta tek başınıza çıkacağınız ufak bir yolculuk, hayata bambaşka bir pencereden bakmanızı bile sağlayabilir.

Maalesef maddi imkanlar, zaman yoksunluğu, dil bilmemek gibi kıstaslar çok fazla gezmeye engel olabiliyor. Elbette ki as olan cesarettir. Zira tek başına seyahat etmek pek çok kişinin gözünde büyüyen bir şey. Ancak yola çıktığınızda, her adımda farklı bir şey keşfetmenin size pek çok şey öğreteceğinden emin olabilirsiniz. İşte yalnız başına seyahat etmenin bir insana öğrettiği 10 şey.

1) Yalnız Kalmak

yalnız tatile cikmakTek başınıza bir şeyler yapmayı öğrenebilirsiniz. Mesela yalnız başınıza yiyeceğiniz bir öğlen yemeği sandığınızdan daha çok şey katabilir size. Sadece siz ve düşünceleriniz…

2) İnsanlarla Daha Rahat İletişim Kurabilmek

iletisim kurmakSeyahatiniz sırasında öyle anlar olacak ki, hiç tanımadığınız insanlardan yardım istemek durumunda kalacaksınız. Kimi zaman o insana güvenmeniz bile gerekecek. Hele bir de çekingen bir yapınız varsa, zamanla bu çekingenliğinizi nasıl yendiğinizin farkına bile varamayacaksınız.

3) Azla Yetinmek

tatilde hesap yapmakBurada kendinizi sıkıntıya sokun, zorluğun dibine vurun demiyoruz elbette. Ancak siz elinizde kısıtlı imkanlarla çıkacaksınız o seyahate. Mecburen tutumlu davranmak durumunda kalacaksınız. Azla yetinmenin ne demek olduğunu ve hatta az buçuk bütçe planlaması nedir onu öğreneceksiniz.

4) Plansız Yaşayabilmek

plansiz seyahatBazı insanlar plansız, programsız iki adım öteye bile gidemezler. Özellikle her şey dahil otellerde tatil yapanlar için plansız yaşamak söz konusu bile değildir. Ancak tek başınıza çıkacağınız küçük bir seyahatle bunun üstesinden gelebileceğinizi fark edeceksiniz. Şundan emin olabilirsiniz, keşfetmenin özünde planlar, katı kurallar, sabit bir program asla olamaz. Böylece aniden çıkan bir duruma hemen adapte olabilmeyi de öğrenmiş olacaksınız.

5) Her Anın Tadını Çıkarmak

anin tadini cikarmakYaşadığınız her anın kıymete bindiğini fark edeceksiniz. Bu size her şeye hoşgörüyle yaklaşmayı da öğretecek aynı zamanda. Mesela otobüsünüzü kaçırdınız, bir sonraki otobüs gelene kadar durakta farklı insanlarla sohbet edebilir ya da gezmeye fırsat bulamadığınız yerleri görmek için zaman yaratmış olursunuz kendinize. Bulunduğunuz şehirde biraz daha zaman geçirebilme fırsatı yakalamışsınızdır çünkü.

6) Sabırlı Olmak

sabretmekSeyahatiniz sırasında ne tür durumlarla karşılaşacağınızı önceden kestirmeniz olanaksız. Başınıza her türlü şey gelebilir. En kötüsü de kaybolmaktır sanırım. Böyle durumlarla başa çıkmak için sabırlı olmanız gerekecek. Hiçbir şey için acele etmemeniz ve sakin olmanız gerektiğinin farkına varacaksınız. Bu size zamanla sabretmeyi öğretecek.

7) Zorlukların Üstesinden Gelmek

zorluklarla basa cikmakHer zaman, her yerde lüks ve rahatlık aramamayı öğrenmeniz gerekiyor. Armut piş ağzıma düş gibi durumlar pek olmayacak oralarda, şimdiden söyleyelim. Bazı zorlukların üstesinden gelmek için kendinizi zorlamanız gerekecek. Kendi başınızın çaresine bakabiliyor olmanız lazım sonuçta. Ancak bu kazanımınız sayesinde her zaman bir adım önde olacaksınız. Bundan emin olabilirsiniz.

8) Vazgeçmemek

pes etmemekSeyahatiniz sırasında karşılaşacağınız zor durumlarla baş edebiliyor olmak size vazgeçmemeyi öğretecek. Her zaman bir çıkış yolu olduğunu bileceksiniz. Her ihtimali değerlendirecek, olmazsa kendiniz yeni bir yol çizeceksiniz.

9) Özlemek

tatilde aileyi ozlemekUzun süre ülkenizden, yaşadığınız şehirden, ailenizden ve sevdiklerinizden uzak kalmak işin en zor kısmı belki de. Gün gelecek annenizin yaptığı tarhana çorbası burnunuzda tütecek. Bu süre içerisinde bunların hepsi kıymete binecek tabi. Göreceksiniz ki, “'özledim”' kelimesi, daha iki saat önce evine bıraktığınız sevdiceğinizin göndereceği mesajdan çok daha anlamlıymış aslında.

10) Hayatın Sürprizlerle Dolu Olduğunu Görmek

hayat surprizlerle doluBelki de seyahat etmenin öğrettiği en önemli şey de bu. Çünkü seyahatiniz sırasında çok fazla arkadaş edinecek, bir dolu anı biriktirecek, belki de ikinci bir aile kazanacaksınız. Hepsi de sizin en değerli kazanımlarınız arasında yer alacak. Gezdiğiniz, gördüğünüz yerler sizin olacak. Ve her daim yeni maceralara açık bir insan olacaksınız.




Telefon : 0 224 225 43 43


           Gsm : 0 534 835 86 85                    
               Faks : 0 224 225 43 53                        
e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder