2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ÇOCUKLARIN TATİLE KATTIKLARI SİHİR


İster yalnız (solo) seyahat etmeyi sevenlerden olun, isterseniz partnerinizle seyahat etmeyi sevenlerden birisi, “Çocuklarla seyahat etmek ne kadar kötü olabilir?” diye kendinize sorsanız cevabınız ne olurdu? Tatil Pusulası’nın cevabı çok farklı olurdu buna inanın. Bırakın böyle bir soruyu: “Ne kadar kötü olabilir ki?” diye cevaplamayı, biz tam tersini iddia ediyor ve çocukların tatile ve seyahate sihir kattıklarını düşünüyoruz. Bu sihirle de seyahat ve tatil alışkanlıklarınızı iyi yönde geliştirdiklerini elbette. Nasıl mı? Buyurun anlatalım:
• Çocuklar sizi olumlu biçimde yavaşlatırlar.
Şimdi bunun neresi iyi diyeceksiniz. Ancak çocukla seyahat eden aileler, yalnız başına veya partnerleriyle seyahat edenlere göre daha gerçekeçi bir program yapabilmektedirler. Adrenalin dolu, daha riskli ve heyecan dolu maceralar yerine sizleri daha akılcı ve gerçekçi bir programın içerisine çekerler. Çocukların, özellikle tatile veya seyahate giderken, yolda sürekli yeme, içme ve diğer ihtiyaçları için sizleri durdurmaları, aslında asla görmeyeceğiniz yerleri görmenizi sağlayacaktır. Aslında her şey bakış açınıza bağlıdır. Belki de asla durmayacağınız bir kasabada veya plajda, çocuklarınızın ihtiyacı nedeniyle durmak zorunda kalacak ve burada geçireceğiniz süre size, farklı bir deneyim kazandıracaktır. Çocukların bu ihtiyaçları, aslında sizi yavaşlatacak ve bulunduğunuz yerlerde daha fazla vakit geçirmenize yardımcı olacaktır. Bu da gittiğiniz yerleri daha fazla görmenizi sağlayarak hafızanızda daha fazla yer edinmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca çocukların sizleri yavaşlatmaları bir bağlamda sizlere daha az paralar harcatacaktır. Çocuksuz seyahatlerde veya tatillerde programa çok daha fazla şey dahil edilebilir. Onu da yapalım bunu da yapalım psikolojisiyle çok daha fazla aktivite ve etkinlik programa sıkıştırılmaya çalışılır. Daha fazla uçuş, otobüs yolculuğu, yürüyüş vs. Ayrıca sürekli biçimde bavulunuzu açma tekrar toplama eyleminden de kurtulmuş olunabilmektedir. Çocuklu seyahat edildiğinde ise kısa bir süreye çok aşırı bir program sığdırılamamaktadır. Zaten programın başlı başına yöneticisi konumunda çocukların olması nedeniyle, bunu isteseniz de yapamazsınız. Çocukların, ailelerini yavaşlatmaları sonucu daha yavaş bir programın ortaya çıkması, bulunulan yerler için daha fazla zaman ve daha az stres anlamına gelmektedir. Böylece gidilen yerin tadına daha fazla varılır. Görülen yerler irdelenir ve anın tadı daha çok çıkartılır.
• Çocuklar daha iyi iletişim kurmanızı sağlarlar.
Bizler, yani yetişkinler, her ne kadar iyi iletişimci olduğumuzu iddia etsek de söz konusu çocuklar olduğunda, bu konuda sınıfta kalırız. Onlar en iyi iletişimcimizden daha kolay iletişim kurarlar. Çok hızlıdırlar, sınırları yoktur, nedenleri, sorgulamaları ve çekinceleri. Biz yetişkinler bir seyahatte bazen saatler hatta günler içersinde bile aynı gruptan insanlarla iletişim kuramayız. Hatta seyahati tamamladıktan sonra, grup içerisinde veya tatile gittiğimiz yerlerdeki insanlarla iletişim kurmadan geri döndüğümüz bile olmuştur. Halbuki çocuklar için bu en kolay yaptıkları şeylerden bir tanesidir. Gözlerinizin içerisine bakarlar ve doğrudan sizinle iletişime girerler, hatta kendi kardeşi veya akrabası gibi hemen o kişilerle oyun oynayabilirler. İşte çocukların bu iletişimci tavırları nedeniyle tatile gidilen yerlerde, diğer çocuklarla hatta yetişkinlerle kurdukları iletişim nedeniyle, bizler de o iletişimin içerisine dahil oluruz. Bu biçimde belki de asla iletişim kuramayacağımız insanlarla tanışma fırsatını yakalarız. Yeni arkadaşlar edinir, gittiğimiz yerlerle alakalı deneyimlerimizi arttırır ve hatta gidilen yerlerin kültürleri hakkında daha fazla bilgi sahibi oluruz. Bu da çocuklu seyahat etmenin en önemli faydalarından bir tanesidir.
• Çocuklar aslında tatili daha konforlu hale getirirler.
Şimdi herkes çocuklarla tatil yapmanın daha konforlu olmasının imkansız olacağını düşünebilir. Ama dediğimiz gibi herşey bakış açısıyla alakalıdır. Nasıl görmek istediğinizle ilintilidir. Çocuğunuzla seyahat ederken veya tatile çıkarken, mesela yurtdışında tatile gidiyorsanız şehir otellerinde kalırsınız ve bu tür otellerde genellikle çocuklu aileler için odalar bulmak zordur, varsa da kesinlikle çok daha pahalıdır. Üstelik genellikle odalarda su ısıtıcısı, mikro dalga fırın, mutfak, büyük buzdolabı vb ihitiyaç duyulabilecek eşyalar yoktur. Üstelik otel duvarları genellikle incedir bu sebeple gürültüden rahatsız olma durumu söz konusudur. Halbuki çocuklu aileler apart veya pansiyon tarzı yerler seçtiklerinde hem ihtiyaç duyabilecekleri eşyalara, daha geniş bir alana ve daha kalın duvarları olan sessiz bir ortama hem de daha ucuza sahip olmuş olurlar. Özellikle de orta ve uzun süreli kalışlarda çok daha konforludur bu tür yerlerin seçimi. Çocuklar yüzünden bu tercihi yapmanız sonucu, aslında çok daha konforlu bir tatil yapmak mümkün olabilmektedir.
• Çocuklarla tatil yapmak daha güvenlidir.
Çocukların sorumluluğu yokken daha maceracı, hayalperest, adrenalin sahibi ve heyecanlı oluruz. Bu duyguları bizlere yaşatacak aktivitelere katılır, böyle yerlere gideriz. Sürekli bir heyecan arayışının peşinde koşarız. Ancak çocuklarla yapılan seyahatlerde, hep onların güvenliği, konforu ve huzuru ön plandadır. Adrenalini fazla, maceracı ve ekstra heyecanlı aktivitelerden kaçınırız. Onların güvenliğini hep ön planda tutarız ve tüm kararlarımızı bu düşünceyle alırız. Onlar için neyin iyi olacağını düşünür ve onun üzerinden gideriz. Bu da aslında bizlere yansıyan bir olgudur. Çocuklar için düşünülen her şeyin içerisinde biz de varızdır. Daha güvenli, daha az riskli, daha az adrenalinli bir program hazırlar ve bunun içerisinde bulunuruz. Bu da çocuklarla tatil yapmanın çok daha güvenli olmasını sağlayan unsurdur. Elbette çocuklarla birlikte yapılabilecek ve heyecanlı olacak tehlikesiz ve çok sayıda aktivite bulunmaktadır. Heyecanımızı bu tür aktivitelerle de gidermemiz mümkün olabilmektedir.
• Çocuklarla tatil yapmak dengenizi korur.
Çocuklar sabahlara kadar eğlenen, gece yarısından sonra yatan, her yemeği yemeye çalışan ebeveynlerine pek benzemezler. Onlar rutinlerinden çok da fazla uzaklaşmazlar. Sevdikleri şeylerden farklı yemekleri yemeyi, damak zevklerine yeni tadlar katmayı, sabahlamayı ve rutinlerini aşırı derecede bozmayı, ebeveynleri kadar çok sevmezler. Bu da, çocukların rutinlerini, ebeveynlerinden daha az bozmaları anlamına gelmektedir. Özellikle gece yarılarından sonra ayakta kalamazlar, buna dayanamazlar. Bu da ebeveynlerine bir denge koruma avantajı sağlamaktadır. Çocukları bırakıp bir yerlere gitmek mümkün olmadığına göre, çocuklarla beraber kalma ve sabahlara kadar ayakta kalma imkansızlığı sebebiyle aslında aileler de günün yorgunluğunu atacak kadar dinlenme imkanı bulabilirler. Bu şekilde günün yorgunluğu atılabilmekte ve bir sonraki güne daha dinç uyanabilme imkanına da kavuşulmuş olunur. Aslında yukarıda sayılan tüm sebebler bir tarafa, aile olarak tatil yapmak, bundan çok daha büyük anlamlar taşımaktadır. Aile bağlarının güçlenmesi, birliktelik ve paylaşım bunlardan çok daha büyük bir değerdir ve daha büyük anlamlar ifade etmektedir.





Telefon : 0 224 225 43 43



           Gsm : 0 534 835 86 85                    
               Faks : 0 224 225 43 53                        
e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder