2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Vizesiz Gidebileceğiniz En Yakın Ülkeler

Yaz geldi ve güneş en sıcak haliyle gülümsemeye başladı bile. Hâl böyle olunca tatil plânları yapıldı, kimileri yurt içi veya yurt dışı tatillerinden döndü bile. Yeni bir ülke, yeni insanlar, yeni kültürler, farklı mutfaklar keşfetmek isteyip de; vize derdiyle uğraşmadan, üstelik bizlere çok yakın ülkelere yolculuk yapmayı düşünüyorsanız, işinizi biraz daha kolaylaştıralım. Biz vizesiz gidilecek ülkelerden bazılarını sıralayalım, siz de vizesiz yurtdışı turlarından birini seçip daha fazla ertelemeden güzel bir yaz tatiline çıkın. Bu yolculuklar için; uçak veya otobüs bileti, pasaport ve küçük bir bavul almanız yeterli. Aralarında bir hafta kalabileceğini yerler de var, sadece bir hafta sonuna sığdırabileceğiniz yerler de…
Rusya
rusya-foto-1
Karadeniz’in diğer tarafı olsa da, aynı coğrafyayı paylaşsak da, iklimi bize tanıdık gelse de, sınır kapısından girildiği anda farklı bir ülkede olduğunuzu hissettirecek bir ülke Rusya. Sınırdan girildiğinde dil değişiyor, kültür değişiyor, mimari değişiyor. Sarayları, katedralleri, meydanları, uzun ve bir o kadar keyifli bir gezi rotası haline geliyor. Başkent Moskova ve St. Petersburg başlıca şehirleri olsa da; Novgorod, Soçi (kayak tatilleri için oldukça ideal) ve Vladimir, keşfedilmeyi hak eden şehirleri arasında. Rusya turlarıyla Karadeniz’in diğer tarafını gezip görmek için mutlaka fırsat yaratın.
Gürcistan
gurcistan-1
İstanbul’dan uçakla, Artvin’den ise dolmuşlarla gidilebilen Gürcistan, vize derdi olmadan gidilen ülkeler arasında. Vizesiz olmasının yanı sıra pasaport da gerekmiyor ülkeye giriş için. Yanınıza sadece kimliğinizi almanız yeterli olup, elinizde bavulunuzla gidebilecek kadar kolay her şey. Gürcistan, tarihinin yanı sıra casinoları ile de çok fazla turist çekiyor. Gece eğlenebileceğiniz mekan sayısı oldukça fazla. Özellikle Batum ve başkent Tiflis, en çok ziyaret edilen şehirler. Gürcistan turları da listelere eklensin diyoruz.
Sırbistan
sirbistan-1
Türkiye’den çok fazla insanın gidip gördüğü bir ülke Sırbistan. Tabii yine vizesiz ülkelerden biri olması da Sırbistan turlarının yoğun ilgi görmesinin en önemli sebebi. Başkent Belgrad; ülkenin kültürel değerlerini, tarihi ve doğasını görebileceğiniz en güzel şehirlerin başında geliyor. Ayrıca gece hayatı ile de oldukça ünlü. Belgrad’ı keşfetmek için iki gününüzü ayırmanız yeterli.
Bosna Hersek
bosna-hersek-1
Balkan ülkelerinden biri olan Bosna Hersek, ortak tarihi ve kültürü yaşadığımız bir ülke. En çok ziyaret edilen şehirleri Mostar ve Saraybosna.  Ülkede; Boşnakça, Sırpça Hırvatça en çok konuşulan diller olsa da, Türkçe bilenlere de rastlayabilirsiniz. Halk, ülkelerine gelen Türk turistlere oldukça güler yüzlü. Bosna Hersek turlarında görülmesi gereken yerler listenizi hazırlamadan yola çıkmayın.
Karadağ
karadag-1
Karşımızda yine bir Balkan ülkesi ve yine her yıl akın akın giden turistler. Türkiye’den vize istemeyen ülkelerden biri olan Karadağ, zengin tarihi ve doğasının yanı sıra ucuz bir ülke. Karadağ turları da tıpkı Sırbistan gibi hafta sonu tatilleri için değerlendiriliyor. Hem bizlere yakın hem ekonomik. Kotor, Budva, Herceg Novi ve Sveti Stefan bölgeleri ülkenin başlıca gezilecek turistik noktaları. Gezi listenizde mutlaka bulunsun diyoruz.
Arnavutluk
arnavutluk-1
Tarihi, kültürü, doğası ve sıcak insanlarıyla Arnavutluk’u bu listeye almasak olmazdı. Vizesiz gidebileceğiniz en yakın ülkelerden biri olan Arnavutluk, yoksul bir ülke. Bir Karadağ veya Sırbistan gibi çok fazla turist çekmiyor. Komünizm döneminde kendini dünyaya kapatmış bir ülke sonuçta. O dönemlerde 50 yıl boyunca ne ziyaret edilmiş ne de kendi halkı başka bir ülkeye gitmiş. Tabii durum şimdi öyle değil. Son yıllarda Arnavutluk turlarına gösterilen ilgi artmış durumda ve özellikle başkent Tiran en çok ilgiyi gören şehri. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen çok fazla tarihi kalıntıya sahip.
Kosova
kosova-1
Birçok Balkan ülkesinde olduğu gibi Kosova da kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir ülke. Vizesiz yurt dışı turlarına katılmak istiyorsanız tercihinizi Kosova turlarından yana kullanabilirsiniz. Kosova halkı, Türk turistlere oldukça güler yüzlü ve Türkçe konuşan sayısı oldukça fazla. Kosova’yı ziyaret etmek için bahar aylarını tercih edin. Başkent Priştine ve Prizren gezilecek şehirler arasında ilk sırada olmalı.
Makedonya
makedonya-1
Karşımızda güzeller güzeli bir Balkan ülkesi. Özellikle başkent Üsküp ve Unesco Dünya Miras Listesi’nde yerini alan Ohrid, bu güzel ülkeyi ziyaret etmek için yeterli. Gerek kültürü, gerek yemekleriyle Türk esintilerini hissetmemek mümkün değil. Ülkenin yeşil vadileri, gölleri, Osmanlı döneminden günümüze gelen tarihi eserleri, hatta Bizans dönemine ait yapılarıyla ön plana çıkıyor. Bol bol yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek, yeni yerler keşfetmek ve yeni insanlar tanımak istiyorsanız Makedokya turlarına mutlaka zaman yaratın. :)
Fas
fas-11
Bir tarafta tarih, diğer tarafta doğa, bir köşesinde saraylar, başka bir köşesinde kıyı boyunca uzanan plajlar… Fas’ı anlatmak için uzun uzun cümleler kurmaya gerek yok. Gidip, görmek, deneyimlemek, yaşamak gerek. Fas’ın yerel kültürünü ülkenin her noktasında görebilir, hissedebilirsiniz. Fes, Kazablanka, Rabat ve Meknes, ülkenin başlıca şehirleri. Fas turları da listelerde bulunsun diyoruz.




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder