2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bursa’da Görülecek En Muhteşem 9 Yer

Yemyeşil bir doğa, her sokağına sinmiş zengin bir tarih, şifa dağıtan kaynak suları ve yöresel mutfağındaki o meşhur İskender kebabı, kestane şekeri… Sadece bunlarla sınırlı değil Bursa. Osmanlı İmparatorluğunun doğduğu yer ve ilk başkent. Her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilen türbeleri, camileri, bu şehrin inanç turizmini hareketlendiren en önemli yapıları. Bursa’da görülecek yerler oldukça fazla. Hepsini bu sayfaya sığdırmak ise imkansız. Biz de aralarından en önemli 9 noktayı listeleyerek işinizi biraz daha kolaylaştırmak istedik. Eğer yakın bir zamanda kısa bir seyahate çıkıp Bursa otellerinin birinde konaklayacaksanız listeye göz atmadan, kendi hazırladığınız listeye eklemeler yapmadan yola çıkmayın diyoruz.
1) Yeşil Türbe
yesil-turbe-1
Bursa’nın simgesi… 1421 yılında, Yıldırım Bayezid’in oğlu sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılmış bir Osmanlı eseri. Dışarıdan bakıldığında sadece tek katlı görünen, esasında iki katlı olan eşsiz bir yapı. Yeşil Türbe, Bursa’ya gelenlerin uğramadan geçmediği, hatta ilk ziyaret ettiği yerlerden biri… En önemli özelliği ise baştan sona Osmanlı çinileriyle kaplanmış olması. Sadece bu özelliğiyle bile Bursa’da görülecek en güzel yerler listemizin ilk sırasına yerleşmesine yetiyor.
2) Osmangazi ve Orhan Gazi Türbeleri
orhan-gazi-turbesi-1
Osmanlı Beyliği’nin kurucusu Osman Bey ve beyliği devlet haline getiren oğlu Orhan Bey’in türbeleri, Bursa’da görülecek yerler arasında önemli noktaların ilk sıralarında. İkisi de Tophane semtinde ve yan yana…
3) Bursa Ulu Camii
bursa-ulu-cami-1
Bursa’nın simge yapılarından biri olan Ulu Camii, aynı zamanda şehrin en büyük ibadet mekânı. Bir sanat eseri olarak nitelendirilen caminin özellikle minberi sırrını hala koruyor. Tarihi 1396-1400 yıllarına dayanan cami, günümüzde ibadete açık olduğu gibi, aynı zamanda turistik ziyaretlere de izin veriliyor.
4) Uluabat Gölü
uluabat-golu-1
Uluabat Gölü için Bursa’nın doğasının simgesi desek yanlış olmaz. Mustafakemal ilçesinden kolaylıkla ulaşılan göl, şehrin en sulak alanlarından biri olmakla birlikte, 21 tür balık çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Göl çevresi boyunca fotoğraflar çekmek, piknik yapmak, yürüyüşe çıkmak Bursa gezinizi hareketlendirecek aktiviteler.
5) Tophane
tophane-1
Bursa’da Ramazan ayı bir başkadır. Hani eskiden atılan toplarla iftar açılırmış ya, işte o gelenek Bursa’da hala devam ediyor. Üstelik topun atıldığı o bölge de Tophane ismiyle günümüzde de varlığına devam ediyor. Tophane’nin içindeki tarihi saat kulesi de bulunduğu yerin hakkını veriyor. Yukarıda bahsettiğimiz Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin türbeleri Tophane’nin hemen girişinde yer alıyor.
6) Saltanat Kapısı
bursa-saltanat-kapisi-1
Bursa’ya gelmişken o uzayıp giden Saltanat Kapısı’nı (Hisar Kapı) görmeden olmaz. Kapı, Bursa şehir kalesinin 5 kapısından biri. Günümüzde, her Cuma günü Saltanat Kapısı’nın önünde Mehter marşları çalmaya devam ediyor. Bursa tatilinizde Cuma gününü mutlaka Saltanat Kapısı’na ayırın ve akşam saatlerindeki ışıklandırmasını mutlaka görün diyorum.
7) Oylat
oylat-selalesi-1
Bursa’da görülmeden dönülmemesi gereken başlıca yerlerden biri de Oylat. Hem şelalesi hem mağarası hem de kaplıcalarıyla ünlü olan bölgeye mutlaka bir gün ayırın. Yeşil bir vadi ortasında gezinti yapabileceğiniz gibi, kaplıca havuzlarından da yararlanabilirsiniz. Yanınızdan kameranız ve fotoğraf makineniz eksik olmasın. Zira burada fotoğraf karelerine yansıyacak sayısız manzara var.
8) Uludağ
uludag-1
Bursa’ya kadar gelmişken, Uludağ Milli Parkı’nda bir soluklanmadan olmaz. Her ne kadar kış turizminde önemli bir yere sahip olsa da, bahar ve yaz aylarında da rengârenk çiçeklerle dolup taşıyor Uludağ.
9) Cumalıkızık
cumalikizik-1
Klasik bir Osmanlı kasabası… Arnavut kaldırımları, eski evleri ile günübirlik ziyaretlerle hareketlenen Cumalıkızık, aynı zamanda pek çok film ve dizinin de çekildiği bir nokta. Geziniz sırasında Cumalıkızık’ın dar sokaklarında açılmış köy tezgahlarından; reçel, salça, bal, bulgur, turşu ve eriştelerden mutlaka alıp evinize de götürmeyi unutmayın.
Bonus: Misi Köyü
misi-koyu-2
Nilüfer ilçesine bağlı olan Misi Köyü, Bursa’nın çok az bilinen bir köşesi. Köyün sadece doğası değil, tarihi kalıntıları da oldukça zengin. Köyün geçmişi 2000 yıl öncesine dayanmasına rağmen tüm güzelliklerini hala korumaya devam ediyor. Bursa şehir merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunduğu için kolayca ulaşabilirsiniz.















Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85
Faks : 0 224 225 43 53
e-mail : info@perisos.com.tr   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder