2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İSPANYA’DAKİ SAKİN ŞEHİRLER

sakin_sehirlere_dogru
Cittaslow (Yavaş Şehir) hareketi 1999 yılında küreselleşen ekonomi ile ilişkili algılanan sorunlara karşı bir tepki olarak ortaya çıktı. Yavaş Hareketi’nin de alt kollarından biri.
Yavaş şehir hareketi, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu tahrip ettiğini ve gittikçe birbirine benzeyen kentler yarattığını düşünen uluslararası bir belediyeler birliğidir. Bu nedenle şehirlere özgü yerel aidiyetlerin ve özelliklerin korunması gerektiğini, yaşanabilir ve sürdürülebilir kentler tezini savunur. Cittaslow Hareketi’nin gün geçtikçe ağını genişletmesiyle 22 ülkede 135 şehir Cittaslow kapsamına alındı.
Cittaslow üyesi olabilmek için gerekli kriterlerin bazıları şunlardır;
  • Nüfusun 50 binin altında olması
  • Hava ve su temizliğinin yasa ile belirtilen oranların altında olmaması
  • Azaltılmış görsel ve trafik gürültüsü
  • Bisiklet yollarının araç yollarına oranı
  • Yeşil alanlarda kullanılan beton miktarı
  • Zanaatkâr atölyelerinin korunması
  • İnternet ağına sahip olması
  • GDO’nun yasaklanması
  • Organik ürünlerin kullanılması
  • Misafirperverlik
  • Engellilerin entegrasyonu
  • Biyoçeşitliliğin korunması
Kriterleri karşılayan ve yaşanabilir kentler oluşturmayı yerel politikalarla destekleyen şehirler Cittaslow sertifikası almaya hak kazanıyor.
İspanya’da 6 şehir Cittaslow kapsamında bulunuyor. Gelin bu şehirleri birlikte tanıyalım!
Begur
Akdeniz kıyılarının en güzel koylarının üzerinde bulunan Begur, küçük bir İspanyol belediyesi. Yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili olan bu yer, kristal berraklığında koylara ve plajlara sahip. huzurun peşinde koşan seyahat severlerin uğrak noktalarından biri olan Begur’un ortaçağdan kalma sokaklarını yavaş adımlarla dolaşmalı. Dağ bisikleti, binicilik, golf gibi aktivitelere imkan sağlayan Begur sahip olduğu üzüm bağları nedeniyle mükemmel şaraplara sahip olan bir yer.
begur-ispanya-sakin-sehir
Bigastro
Alicante şehrinde bulunan Bigastro yaklaşık 7 bin nüfuslu bir kasaba. Sağlık, alışveriş, kültür, eğlence ve güvenli bir yaşam imkanlarına sahip olan Bigastro sahip olduğu kültürel çeşitlilik ve şehir içi özellikleriyle Cittaslow’un temel değerlerini desteklemektedir.
Lekeitio
Biskay ilinin doğu kıyısında yer alan Lekeito ılıman iklim ve geniş plajlarıyla deniz ve plaj turizmi açısından önemli bir balıkçı kasabası. Eski Bask aristokratlarına ait konakların bulunduğu kasaba gotik mimari açısından oldukça zengin. Yavaş şehir kriterlerini fazlasıyla taşımakta olan bu küçük ve şirin kasaba sakin bir tatil arayanlar için en güzel varış noktalarından biri.
lekeitio-ispanya-sakin-sehir
Mungia
Mungia 15 bin nüfuslu Bask bölgesi kasabası. Eski köylü geleneklerini keşfetmek ve pagan inancının izlerini takip etmek için mükemmel fırsatlar sunan bu yavaş şehir, sahip olduğu yüzyıllık çiftliklerle farklı ve ilginç bir seyahat noktalarından bir tanesi. Agirre Sarayı ve Millar Meydanı görülmesi gereken yerlerden bazıları.
Pals
Akdeniz kasabalarından biri olan Pals, Arnavut kaldırımlı sokakları etrafında soylu evlerle çevrili bir cennet köşesi. Yemyeşil ovalarla çevrili bir tepe üzerine kurulu olan kasaba oldukça geniş bir yerel mutfak çeşitliliğine sahip.
pals-ispanya-sakin-sehir
Rubielos de Mora
Kutsal alanları, el değmemiş manzarası ve misafirperver halkıyla ziyaretçilerinin üzerinde büyüleyici bir etki bırakan Rubielos de Mora birbirinden güzel dini mimariye sahip yapılara sahiptir. Kasaba kentsel planlama açısından bir mimarlık hazinesi. Sakinleri tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları ‘’Europa Nostra’’ ödülüne layık görüldü.
rubielos-mora-ispanya-sakin-sehir

                             Perisos Turizm Seyahat Acentası



Telefon : 0 224 225 43 43


           Gsm : 0 534 835 86 85                    
               Faks : 0 224 225 43 53                        
e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder