2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Macera Tutkunları İçin En İyi Doğa Sporları

Ülkemiz, doğal güzellikler açısından zengin olduğu gibi; tepeleri, vadileri, kanyonları, akarsuları ile doğa sporlarına olan elverişli bir coğrafyaya sahip. Ege’den Akdeniz’e, Doğu Anadolu’dan Karadeniz’e kadar pek çok noktada hem tatil yapmak hem de macera dolu keşiflere çıkmak mümkün. Eğer tatilde sizleri dinlendiren, yenilenmenizi sağlayan deniz, kum ve güneşten ziyade doğa sporları ise ve macera tutkunuzu dizginleyemiyorsanız bu yazı tam size göre… İşte, her macera tutkununun yapması gereken en heyecan verici doğa sporları…
Rafting
rafting-1
Nehir ve çay gibi akarsu yataklarında botlarla yapılan hem keyifli hem de adrenalin dolu bir doğa sporudur rafting. Ülkemizde rafting sporuna elverişli pek çok nokta var. Rafting turu esnasında her bota 6-8 kişi yerleşiyor ve küreklerle botu devirmeden parkur tamamlanmaya çalışılıyor. Deneyimli rehberlerle çıkılan rafting parkurları zorluk derecesine göre farklılık gösteriyor. Adrenalini yükseltip bol keyif alacağınız rafting turlarının en popüler noktaları Antalya-Köprüçay ve Çoruh Nehri. Ardeşen’deki Fırtına Deresi, Düzce’deki Melen Çayı ve Artvin’de yer alan Barhal Çayı da rafting için sıklıkla tercih edilen noktalar.
Yamaç Paraşütü
yamac-parasutu-1
Ülkemizin pek çok yeri yamaç paraşütü için oldukça elverişli ve bu doğa sporuna tutkun tatilcilerin sayısı oldukça fazla. Eğer daha önce denemediyseniz profesyonel hocalar eşliğinde yamaç paraşütünün benzersiz heyecanını yaşayabilirsiniz. Kuşlar gibi özgür hissetmenizi sağlayan yamaç paraşütü, yapılan bölgeye göre farklı fiyatlara sahip olsa da, çok da pahalı ve bütçeyi sarsan bir fiyat aralığı yok. Yamaç paraşütünün ülkemizdeki adresleri ise belli olsa da en popüler nokta Fethiye-Ölüdeniz. Babadağ’ın eteklerinde gerçekleştirilen yamaç paraşütü, Ölüdeniz manzarası eşliğinde devam ediyor ve Belcekız Plajı’nda son buluyor. Denizli-Çökelez Dağı, Bolu-Abant, Pamukkale-Dinamit Tepesi, İzmir-Bozdağ ve Adıyaman-Nemrut da yamaç paraşütünün yapıldığı ne popüler noktalar.
Jeep Safari
jeep-safari-1
Beton yığınları arasında sıyrılıp, el değmemiş doğal güzellikler arasında jeep safari keyfinin tadını çıkarmak, tatilinizi unutulmaz kılacak. Hele ki bu sporu daha önce denediyseniz sizlere nasıl bir terapi yapacağını biliyorsunuz demektir. Ülkemizin pek çok yerinde jeep safari turlarına katılabileceğiniz gibi İstanbul’a yakın jeep safari bölgelerine de günübirlik gidebilirsiniz. Fethiye, Marmaris, Kaz Dağları, Kaş, Sakarya ve Ölüdeniz, jeep safari için biçilmiş kaftan. Tur ücretleri bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterebiliyor.
Kaya Tırmanışı
kaya-tirmanisi-1
Kaya tırmanışı, yamaç paraşütü veya jeep safari gibi direkt yapabileceğiniz bir doğa sporu değil. Zorlu bir süreç olduğu için mutlaka eğitim almak gerekiyor. Eğitimler, dağcılık spor kulüpleri tarafından veriliyor ve eğitim başarıyla bitirildiğinde kaya tırmanışlarını gerçekleştirebiliyorsunuz. Adrenalin dolu bu spora başlamadan önce gerekli olan tüm ekipmanların tam olması oldukça önemli. Emniyet kolonu, kask, dinamik ip, tırmanış ayakkabısı bu sporun olmazsa olmaz ana malzemeleri. Olimpos, Kocaeli-Ballıkayalar, Antalya-Geyikbayırı (en çok tercih edilen nokta), Niğde-Aladağlar Milli Parkı ve Bilecik-Pelitözü, kaya tırmanışı için ülkemizin en ideal yerleri.
Dalış
dalis-1
Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olunca pek çok noktada dalış yapmak da mümkün oluyor. Marmara, Ege, Akdeniz kıyılarının eşsiz koylarında akvaryumu anımsatan su altı zenginlikleri özellikle havalar ısınınca ilgi görüyor. Dalış yaparken tecrübe tabii ki önemli fakat hiç tecrübeniz olmamasına rağmen dalış yapabileceğiniz yerler de bulunuyor. Tabii dalış hocasının gözetimi altında. Kaş Flying Fish, Bodrum Büyük Resif, Kalkan açıkları, Çanakkale-Saros, Gökçeada, Bozcaada, Fethiye-Afkule sayabildiğimiz birkaç dalış noktası.




Telefon : 0 224 225 43 43


           Gsm : 0 534 835 86 85                    
               Faks : 0 224 225 43 53                        
e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder