2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DRACULA’NIN ÜLKESİ; ROMANYA











romanya-hakkinda
Romanya, muhteşem Karpat’ların gölgesinde uzanan, çok büyük olmamasına rağmen sadece görerek değil aynı zamanda hissederek gezip dolaşabileceğiniz bir ülke. Neden mi? Buyrun önce yazımızı okuyun sonrasında oraya gitmek için bavullarınızı toplamak isteyeceğinizden eminiz!
Balkan yarımadasının kuzeyinde, orta Avrupa’nın ise güneyinde yer alanRomanya’ya gitmek için uzun uçuşlar yapmak zorunda değilsiniz.
Sadece başkenti ile değil sahip olduğu diğer şehirler ile de görülmeye değer ülkenin Bükreş dışında ”Karpat’ların İncisi” olarak kabul edilen Sinaia bölgesi de oldukça çekici.
Alpler iklimine sahip Sinaia, aslında mükemmel bir kayak merkezi. Kışın kayak yapmak için ziyaret edebileceğiniz bölge, baharda ve yaz aylarında da doğa gezileri için oldukça iyi bir tercih. Çünkü orman içinde yer alan yürüyüş parkurlarında dolaşırken eşsiz bir bitki örtüsü ve oksijen açısından zengin bir hava ile karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında tepelerde gezgin turistler düşünülerek hazırlanmış olan zengin ikramların sunulduğu kulübeleri ziyaret edebilirsiniz. Bisiklet gezileri de yapabileceğiniz tepelere ulaşım teleferik ile sağlanıyor.
romanya- Sinaia
Sinaia’da doğal güzelliklerin yanı sıra ilk dikkat çeken yer Peleş Kalesi’dir. Neo gotik tarzda 1873 yılında inşa edilen bu yapı size masal kitaplarındaki şatoları hatırlatabilir. Muhteşem bir doğanın içinde yükselen bu şato görmeden gelmemeniz gereken yerler arasında olmalıdır.
Romanya’da doğal güzellikler Sinaia ile sınırlı değil elbette…
Braşov kenti de en az Sinaia kadar görülmeyi hak ediyor. Ancak burası da Sinaia gibi bir kayak bölgesi aslında. Eh ülke sahip olduğu eşsiz dağların gölgesinde yer alınca kayak merkezlerinin zenginliği de kaçınılmaz oluyor. Tabii ki biz şu an yaz seyahatinden bahsediyoruz…
romanya-brasov
Braşov doğa gezilerini sevenler için yılın her mevsimi turistlere farklı alternatifler sunuyor. Piknik alanları ve orman içinde yer alan pansiyonlar dışında kent merkezi de sevimli evleri ve dükkânları ile dikkat çekiyor. Ancak Braşov’u ünlü yapan sadece muhteşem görünümü değil. Transilvanya’nın ünlü kontu Dracula’nın yaşadığı Brain Kalesi, istilacılar tarafından yakılan Kara Kilise ve Raşnov Kalesi de kenti görülmeye değer kılıyor. Kont Dracula’yı merak edenler tam bir Ortaçağ kasabası görünümünde olan Sighisoara’yı ziyaret ederek, hem kasabadaki Rupea Kalesi ve Saatli Kule gibi diğer yapıları görebilir hem de merak ettikleri Kont hakkında bilgi edinebilirler.
Gündüzünden memnun kalacağınız ülkenin gece hayatı için Bükreş’e gitmelisiniz. Eğlence hayatını lüksten çok ihtiyaç olarak gören Bükreşliler hafta sonlarını kulüplerde eğlenerek geçiriyor.
romanya-bukres

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder