2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dali ve Gaudi’nin Masalsı Şehri: Barcelona

İspanya’nın baş döndüren güzelliği Barcelona’ya gitmek için herkesin bir sebebi var. Kimileri romantik bir tatil için tercih eder Barcelona’yı, kimileri ise o çok meşhur gece hayatını tanımak için. Tarih ve doğa, yüzyıllardır bu şehrin vazgeçilmez parçaları. Her noktasında sanatın izleriyle karşılaşmak paha biçilemez bir duygu. Bir yandan Salvador Dali’nin, diğer taraftan Antoni Gaudi’nin esintileri değiyor insanın yüzüne. Meydanları, sokakları, kiliseleri, pubları, alışveriş mekânları, müzeleriyle kendinizi bitmeyecek bir keşif yolculuğuna çıkmış gibi hissetmeniz olası.
İspanya turlarının en bilindik rotalarından biri olan Barelona’ya ilk gez gidecek olanlar için uzun mu uzun bir yazı hazırlıyor ve nerede ne yenir, nerede eğlenilir, nereler gezilir gibi pek çok soruyu cevaplamaya başlıyoruz. 
Barcelona ve Ulaşım
İstanbul’dan  Barcelona’ya direkt uçuş seferleri bulunuyor. Barcelona’ya ulaştığınızda terminale indiğiniz an şehir merkezine ulaşmanız çok kolay. Dilerseniz metroyla, dilerseniz Aerobus isimli otobüsle şehir merkezine geçebilirsiniz. Ulaşım öyle çok pahalı değil, gayet uygun fiyatlara sahip. Bunda, ulaşımın çok gelişmiş olmasının önemli bir payı var.
Barcelona’da Görmeden Dönmemeniz Gereken Yerler
sagrada-familia-1
Şüphesiz ki Barcelona turları, Avrupa’nın en çok tercih edilen turlarından biri ve herkesin listesinde mutlaka yerini almalı. Antoni Gaudi gibi bir mimarın yapılarını görmek, kendinizi bir masal diyarında hissetmenizi sağlayacak. Üstelik bu yapılar büyük bir üne sahip. İlk olarak, Sagra da Familia’ya rotanızı çevirin. Barcelona’nın turizminde önemli bir yeri olan Sagra da Familia, Gaudi’nin yarım kalan eseri. Bitmeyen kilise olarak da adlandırılıyor. Yüzyılı devirmesine rağmen hâlâ bitmemiş olan kilise, günümüzde halkın destekleriyle tamamlanma çalışmaları devam ediyor. Metroyla ulaşabileceğiniz kiliseye yürüyerek de gidebilirsiniz.
casa-batllo-1
Barcelona gezi listesini biraz geniş tutmaya çalışın. Zira buralara kadar gelmişken Barselona’yı Barselona yapan noktaları görmezseniz gerçekten büyük bir kayıp olur. Bunlardan biri de Casa Batllo. Yine Gaudi’nin bir eseri olan bina, masallardan fırlamış hissi veren bir mimariye sahip. Dış mimarisi kadar iç dekorasyonu da ilginç ve güzel. Gaudi, Casa Batllo’yu tasarlarken her detayı kendisi düşünmüş, iç mekânıyla da bizzat kendisi ilgilenmiş. Casa Batllo, her gün 09:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Metroya binip, “Passaig de Garcia” durağında inerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
park-guell-2
Gelelim Park Güell’e… Barcelona’nın soylu ailelerinden biri olan Güell ailesinin yaptırdığı bu muazzam nokta, 1923 yılında halka açılmış, sonrasında ise şehrin en önemli turistik yerlerinden biri haline gelmiş. Park alanı baştan aşağı fotoğraf çekmek için yapılmış gibi. Mantarı anımsatan evleri, renkli mozaik görüntüleriyle göz dolduran bankları bir harika görünüyor. Bu yapının mimari kim denildiğinde, karşımıza yine Katalon mimar Antoni Gaudi çıkıyor. Parkın içerisindeki Gaudi Müzesi’ni de buralara kadar gelmişken es geçmeyin diyoruz. Tek sıkıntı, müzeye girmek için sıra beklemek zorunda kalmak.
Gaudi’nin eserleri dışında gezebileceğiniz yer yok mu? Oldukça fazla nokta var. Picasso Müzesive Salvador Dali Müzesi yine şehrin en ünlü gezi alanları. Bu iki büyük ressamın eserlerini görebileceğiniz müzelere mutlaka zaman ayırın. İki müze de ait olduğu ressamların en önemli eserlerine ev sahipliği yapıyor. Picasso Müzesi pazartesi dışında her gün açık. 09:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Eğer uzun bir süre Barcelona’da kalacaksanız; Casa Mila, Gotic Mahalle, Johan Miro Müzesi,  Torre Agbar, Barcelona Katedrali de rotanızı çevireceğiniz yerler arasına mutlaka dahil olsun diyoruz.
Barcelona’da Alışveriş Zamanı
Barcelona, tarihi ve doğası kadar alışveriş meraklılarının da ilk adreslerinden biri… Sayamayacağımız kadar çok alışveriş noktası bulunuyor. Hâl böyle olunca insanın kafasının karışması çok normal.
  • **La Rambla, şehrin en popüler caddesi ve alışveriş için tercih edilebilecek ilk noktaların başında geliyor. 
  • **Cristof Kolomb’un heykeli başta olmak üzere sokak sanatçıları ve hediyelik eşya büfeleriyle günün her saati gezilebilir.
  • **Mercat de Saint Josep, yani kısaca La Boqueria adlı pazardan meyve, sebze ve deniz ürünleri alabilirsiniz.
  • **Passaig de Gracia Caddesi de bir diğer alışveriş alternatifi. Burada dünyaca ünlü markaların mağazaları bulunuyor. Bizdeki Nişantaşı yani. 
  • **Ünlü markalardan ziyade, marjinal bir şeyler almak istiyorsanız en doğru adres El Born. Ortaçağ havasını günümüze taşıyan bölge, çeşitli butik mağazalarıyla farklı hediyelik ürünler sunuyor. El Born’de eğlenebileceğiniz bar da var, da.yemek yiyebileceğiniz mekânlar
Not: Sadece dünyaca ünlü markalara ait ürünler almayın. Mango, Zara, Oysho ve Stradivarius gibi İspanyol markalardan da birkaç parça bir şey almadan alışverişi tamamlamayın.
Biraz da Denize Girelim
barselona-plaj-1
Şehrin plajları güney ve kuzey olarak ikiye ayrılıyor. Plajlar son yıllarda yapılan çalışmalarla temizlenmiş.  Eğer Barcelona’ya sadece keyifli bir yaz tatili geçirmek için geldiyseniz bahsedeceğimiz plajların birinde veya birkaçında sıcak kumlara uzanarak yenilenebilirsiniz. Nova Icaria, şehrin yoğun ilgi gören bir plajı olduğu için sürekli kalabalık oluyor fakat temiz olması sebebiyle kesinlikle vakit geçirilmeli. Bogatell ise toplam 640 metre uzunluğa sahip bir plaj. Kıyı şeridi boyunca sadece güneşlenmekle yetinmeyin. Yürüyüş yapın, fotoğraf çekin, bisiklete binerek günü daha keyifli bir hâle getirin. Eğer çok fazla kalabalık bir plaj olmasın, istediğim gibi rahat rahat vakit geçireyim diyorsanız, Ocata tam size göre. St Pol de Mar ise şehir merkezinden 1 saat süren tren yolculuğuyla ulaşabileceğiniz benzersiz bir plaj. Bunların dışında SitgesBarcelonetave Mar Bella’yı denize girmek için tercih edebilirsiniz.
Yerel Tatlar / Nerede Ne Yenir?
tapas-1
Barcelona’da yeni tatlar keşfetmek istediğiniz an, her köşeden bir restoran gösterecek kendini. İsimlerini birazdan paylaşacağız fakat önce yerel lezzetlerin neler olduğu hakkında kısa bir bilgi verelim. Barselona yemeklerinde Katalan ve Akdeniz mutfağının etkilerini görmek mümkün… Şehirde çok fazla domuz eti tüketiliyor. Bizim damak tadımıza pek hitap etmeyen bir et çeşidi olmasından dolayı tercih edeceğiniz yemeklerde domuz eti kullanılıp kullanılmadığını sorabilirsiniz. Yemeklerde; sebze, deniz ürünleri, balık ve diğer et çeşitleri sıklıkla kullanılıyor. Restoranlardaki yemek fiyatları için maalesef ki ucuz diyemiyoruz. En ucuz mönü ortalama 10 Euro. Çeşit fazla oldukça tek kişilik fiyat 25 Euro’nun üzerine çıkabiliyor.
Kahvaltı için Milk adlı restoran oldukça ideal. Şirin ve renkli bir iç dekorasyona sahip olan mekân, 09:00’dan 16:00’ya kadar kahvaltı hizmeti sunuyor. Sürekli kalabalık olması ve küçük bir yer olmasından dolayı yer bulmakta sıkıntı çekilebiliyor.
7 Portes, şehrin en şık restoranlarından biri. Mönüsü çok zengin olsa da, buraya gelenlerin çoğu harika bir Paella yiyeceğini biliyor.
Barcelona’nın meşhur tapaslarının tadına bakmak istiyorsanız en doğru adres Euskal Etxea. Mekân El Born’de yer alıyor. Tapas için bir diğer tercihiniz ise El Xampanyet olabilir. Bu restoran ise Picasso Müzesi’ne oldukça yakın.
Not: Barselona’nın meşhur içkisi Sangria’yı kesinlikle denemelisiniz. 
Bitmek Bilmeyen Gece Hayatı
Barcelona tam bir eğlence şehri. Gidenler bilir, gitmeyenler namını çok duymuştur mutlaka. Sayısız bar ve gece kulübüne sahip ve nereye giderseniz gidin mekânlara takılanların geneli öğrenci. Zaten Barselona’nın genç nüfusu oldukça fazla… Turistlerin ve yerel halkın eğlenmek için gittikleri mekânlar çok farklı. Yerel halk genellikle Luz de Gas, Bikini ve The Sutton Club’da geç saatlere kadar eğlenirken; turistlerin tercihi; Shoko, Bling Bling, Opium Mar ve Catwalk ‘tan yana oluyor. Eğer daha çok Latin dansları ve salsa seyretmek istiyorsanız Mojito ve Antilla’yı tercih edin. İlle de bara giderim sabaha kadar eller havada eğlenirim derseniz, La Rambla ve El Born’de çok sayıda bar seçeneği bulunuyor.
Konaklamak İçin
Barselona, konaklama açısından çok ekonomik olmasa da, genel fiyatları çok da yüksek değil. Yani çok lüks bir otelde konaklamayı düşünmüyorsanız ve iyi bir araştırma yaparsanız gerçekten ekonomik oteller bulabilirsiniz.
Acta Antibes: Sagra da Familia’ya yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde yer alıyor. Çok fazla tercih edildiği için erken rezervasyon yaptırmak önemli.
Hotel Balmoral: Passeig de Gracia’ya 5 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Fiyatı sezona göre değişiyor. Odaları oldukça şık ve konforlu olup, tercih edildiğinde pişman etmeyecek bir otel.
Hotel Arts Barcelona: Otel, konum itibariyle şehrin merkezinde… Barcelona otelleri arasında sırf konumu itibariyle sıklıkla tercih ediliyor.
Dikkat Edin!
  • **Şehirde çok fazla hırsızlık vakası var. Çanta, cüzdan ve telefon gibi önemli eşyalarınızın yanınızdan ayırmayın.
  • **Her gördüğünüz yerel halkı İspanyol sanmayın. Şehirde yaşayan Katalan sayısı oldukça fazla ve kendilerinin İspanyol olarak adlandırılmasından pek hoşlanmıyorlar.
  • **Barcelona Card almadan gezinize başlamayın. Bu kart hem ulaşımda hem de çeşitli müze ve restoranlarda indirim almanızı sağlayacak ve gezinizi daha ekonomik hâle getirecek.



Telefon : 0 224 225 43 43


           Gsm : 0 534 835 86 85                    
               Faks : 0 224 225 43 53                        
e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder